FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Rejtélyes ételmérgezés miatt zárva a brit Kövér Kacsa
2009-03-09 11:10:12

A szakértői vizsgálatok sem tudták kideríteni,mi okozta a The Fat Duck nevű étterem vendégeinek megbetegedését, ami miatt bezárták a felkapott helyet.

Rejtélyes ételmérgezés miatt zárva a brit Kövér Kacsa A brit egészségvédelmi hivatal 400-ra tette a hasmenéssel és hányással járó megbetegedésben szenvedők számát, ám az ügyben végzett vizsgálat nem járt eredménnyel. A sztárséf leszögezte, hogy bár nyomát sem találták a betegség okának, mindaddig zárva marad az étterem, amíg a rejtélyre fény nem derül. A Londontól 80 kilométerre fekvő Brayban megnyílt Fat Duck (Kövér Kacsa) 1995-óta működik, s annyira népszerű, hogy hónapokkal előre kell asztalt foglalni.
 
Heston Blumenthal a királyság leghíresebb éttermével dicsekedhet, amely három Michelin-csillagot érdemelt ki. Rendhagyó fogásai között szerepel a csigakása vagy a szalonnás-tojás jégkrém.
 
A szakács visszatérő vendége a televízióknak is. Legutóbbi gasztronómiai kalandja során paradicsomos lisztkukacokat sütött ki és Alice Csodaországban fantázianéven tofee-pirítós-sodó-cseresznyés pite-pulyka-ízű desszertet kínált utána.
 
Január óta azonban rosszul mentek a dolgok: egyre többen panaszkodtak arra, hogy a pazar ellátás dacára később rosszul lettek. Végül február 24-én be kellett zárni a helyiséget, ám azóta sem találtak magyarázatot a megbetegedésekre.
 
Míg egyesek beteg alkalmazottról vagy rossz készletről beszéltek, esetleg a balszerencse áradásáról, a The Daily Mail cikke egyenesen szabotázsra gyanakodott. Ám ez utóbbit a hivatal kategorikusan kizárta.
 
2009.03.09.

Forrás:
MTI