FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Minden idők legnagyobb banki mentőcsomagja Oroszországban
2011-07-01 14:45:18

 Oroszországban minden idők legnagyobb bankmentő csomagját jelentették be pénteken. A pénzügyileg megroggyant Bank of Moscow 14,2 milliárd dollárnak megfelelő pénzügyi támogatást kap az orosz betétbiztosítási ügynökségtől (DIA), illetve a bankban résztulajdonos állami VTB banktól. A VTB 100 milliárd rubelt (3,6 milliárd dollár) ad, amiért cserébe 75 százalékra növeli tulajdonrészét a Bank of Moscow-ban a jelenlegi 46,48 százalékról, amit az év elején szerzet meg az orosz fővárostól. Amit a tulajdonhányad növelése megtörténik, a DIA 295 milliárd rubelt (10,6 milliárd dollár) folyósít a Moszkva nevét viselő banknak.

Minden idők legnagyobb banki mentőcsomagja Oroszországban A DIA az orosz központi banktól kapja a szükséges pénzt, és 10 évre adja tovább a megmentésre kerülő banknak évi 0,51 százalékos kamattal, ami jóval alacsonyabb a piaci kamatoknál és a 9,4 százalékos inflációs rátánál.
 
Alekszander Turbanov, az orosz betétbiztosítási ügynökség vezetője pénteken azt mondta, hogy a Bank of Moscow kétes kinnlevősége 250 milliárd rubel (1 rubel közel 7 forint), ebből a bedőlt hitelek nagysága 150 milliárd rubel.
 
Andrej Kosztyin, a VTB vezérigazgatója szerint a Bank of Moscow "zárt szervezetként" működött, elsősorban a tavaly menesztett moszkvai polgármester, Jurij Luzskov üzleti érdekeltségét szolgálta ki.
 
(MTI)

Forrás:
MTI