FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Ami a Volánon túlmutat.
Messze túlmutat a Volán társaságok privatizációs előkészülete az ügy - egyébként nem csekély - gazdasági jelentőségén. A vasúti és buszjáratok működtetése, menetrendje döntően határozza meg a személygépkocsival nem rendelkezők alapvető életfeltételeit. Ha pedig belegondolunk, hány embernek nincsen autója a privatizáció következményei milliókat érintenek.

A megszüntetni vágyott MÁV vonalak miatt, gépkocsi hiányában,  a betegszállítás katasztrófális állapotai miatt  ugyanis  a vidéken élők nagy része már most is csak rendkívül körülményesen jut el egy orvosi szakrendelőbe vagy kórházba   A közlekedés hiánya  egyszerűen biológiai létérdekeket veszélyeztet.  Ugyanez a helyzet  a piacozással, amely az őstermelőket sújthatja  rendkívül kedvezőtlenül. A magánéleti látogatások, összejövetelek megritkulhatnak. Egyáltalán az utazási lehetőség csökkentése a közösségi lét fenntartását is veszélyezteti.

A Volán társaságok - természetesen - veszteségesek, igaz az ritkán derül ki a megyénként szervezett cégek közül melyik nyereséges és melyik nem. A privatizáció  okául a cégek összesített mérlegének számai szolgálnak, amely 5-10 milliárdos mínuszt jelent évente. Ezt kellene kipótolnia a költségvetésnek - amit nem tesz meg.És ennek a tükrében nagyon furcsa az a szó serinti tolongás, amely a privatizációs jelöltek részéről tapasztalható. A bankoktól a GYESEV-ig mindenki vásárolni szeretne.

Az állam az eladással azonban nemcsak egy kb. százmilliárd forint összegű egyszeri bevételhez jut, hanem a veszteségre hivatkozással nyilvánvaló tarifaemelések következtében szétvághatja azt az egészségügyi, közösségi, üzleti hálót is amely a közlekedés fenntartásával megmaradhatna. Ezután is lesz majd jog a tüntetésre, legfeljebb kicsit drága lesz a busz vagy a vonat vidékről Pestre- ha egyáltalán lesz olyan társaság aki ilyen célra bérbead járművet. Ez az izolációs szándék pedig soha nem állt messze a koalícitiótól, miután általában nem mellettük tüntetnek.

Jó lesz felébredni ! Jó reggelt Magyarország !