FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Hidrogénnel hajtott buszok Magyarországon

 

 

Szándéknyilatkozatot írt alá Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a magyar kormány nevében a Quantum Energy által jegyzett hidrogén technológia Magyarországon való meghonosításához. A magyar cég első körben hidrogénnel hajtott buszokat készül gyártani, a hajtóanyagot pedig megújuló energiából állítaná elő.

 

Az Európai Unió ajánlásainak és hazánk vállalásainak megfelelően a Kormány is készül az innovatív, környezetvédelmi szempontból elengedhetetlen alternatív energiai technológiák magyarországi bevezetésére. Ezt jelzi az a szándéknyilatkozat, amely 2007. november 8-án született Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter ellenjegyzésével, és amely a Quantum Energy által jegyzett technológiát támogatja.

 

A cég hidrogénnel hajtott elektromos hibrid buszok gyártására, illetve a technológia licencelésére szakosodott; a hajtóanyagot pedig szélenergiából keletkező ún. „zöld áram” segítségével állítaná elő. A hidrogén önmagában is nagy érték, de leghasznosabb a városi tömegközlekedésben való alkalmazása. Későbbiekben a cég e „zöld hidrogént” a megnövekedett energia igények kielégítésére kívánja felhasználni egyedi technológiák hazai bevezetésével.

 

A megújuló eredetű hidrogénnel hajtott elektromos városi autóbuszok legnagyobb előnye, hogy sem szén-dioxidot, sem más, az üvegházhatást kárósító anyagot nem bocsátanak ki, csak vízgőzt. Tehát, ez a technológia elérhető, fenntartható és biztonságos környezetet teremt a városlakók számára. Ráadásul – mivel a szélenergia is „tiszta zöld energia” – az egész folyamat mentes a káros emisszióktól.

 

Nem véletlen, hogy a jövő „zöld hidrogén” meghajtású közlekedési infrastruktúra kiépítése iránt számos európai kormány mellett több magyar önkormányzat is érdeklődik már.

 

 

 

Aki hidrogénnel hajtott buszt szeretne venni, annak további információ:

 

 

tel: 371-0142

e-mail: molnarl@quantumenergy.hu

 

www.quantumenergy.hu