FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Molett modellek vagy szabályozott minimális testtömeg-index ?
Kirobbant a nyilvános vita a modellek testalkata miatt. A lassan anorexia reklámnak is tekinthető lányok már a divatkreátorok egy részének sem tetszenek.

Közeleg a "normális" nők időszaka ? Évtizedek óta folytatódik a trend az egyre soványabb modellek szerepletetése ügyében. Míg a fotósoknál egy-egy testrészlet számít csak, addig a  kifutón egyre vékonyabb manökenek jelennek meg teljes valójukban.

Az International Herald Tribune már egyenesen arról cikkezik, hogy "Miláno több húst akar látni a lányokon"  

Miután Miláno a világ egyik divat fővárosa, az "igény" pedig nemzetközi publicitást kapott, valószínűleg változni fog a trend.

Egyesek a kötelezően megszabott un. testtömeg-index (a tesmagasság és a testsúly arányszáma) előírásával akarnak gátat vetni a soványosodási folyamatnak.  Tény, hogy a jelenlegi modellek min. 1,75 méteres testmagassága és 55 kilós súlya nem mondható sem tipikusnak sem ideálisnak. A magasság viszont egyre növekszik, de nem emelkedik ezzel párhuzamosan a testsúly.

A tervezők egy része felismerte azt a veszélyt, ahogy a kreációk egyre jobban elszakadnak a piac valós "méreteitől" valamint rájöttek arra is, hogy a modellek a fiatal korosztály számára valóban modellek is, és ez az anorexiás megbetegedések ugrásszerű növekedéséhez vezetett. Egy kis előrelátással pedig nyilvánvaló, hogyha a kifutóról egy jövendőbeli lehetséges betegség rémképe is sugárzik, az nem tesz jót az üzletnek.

Persze - mint mindenben - ebben sem teljes az egyetértés. Egyesek szerint nem a divattervezők, hanem maga a piac kényszerítette ki a testsúly csökkentését, amely az évtizedek óta sugallt "egészséges" életmód látványos megjelenítése.
Ami a fogyókúrás szerek gyártóinak, és az egészség-iparnak dollármilliárdokat hozott, most úgy tűnik a kifutón a másik végletbe csapott át. Valószínűleg a "forradalmárok" sem lógó hústömegeket, hanem kevésbé anorexiás látványt szeretnének.

A sok éhezéses interjú után mindenesetre furcsa lenne azt olvasni valakitől: "Édesanyám arra bíztatott, egyek többet, ha modell szeretnék lenni." Kíváncsian várjuk, mi lesz a megoldás, de az biztos, hogy nem lenne baj, ha egyre több nő tarthatná magát "modell-alkatnak."

 

 

Csatolt képek:

Pasarela Cibeles Pasarela Cibeles Pasarela Cibeles Pasarela Cibeles